Bänkskivor

I likhet med stänkskyddet, avslöjar bänkskivan ditt köks stil. Och eftersom den måste stå emot stötar, repor, fukt, värme och rengöringsmedel måste den även vara tålig. De material av premiumkvalitet som Noblessa erbjuder lever alla upp till det och ger en elegant och raffinerad stil som integreras harmoniskt i vår köksdesign.

Ett genomtänkt val

Tjocklek, djup, höjd, material, färg, design... Det finns många faktorer att tänka på för att välja det underlag till platsen där man tillbringar 60 % av sin tid i köket. Vi har ett stort urval från våra Slim Line-modeller med 16 mm till de som är över 100 mm tjocka. Kvaliteten är gemensamt för alla tjocklekar för att ge fantastiska kontraster.

 

 

 

Ur estetisk synpunkt kan du med våra 20 olika fronter och över 70 typer av ytor hitta din stil som passar perfekt, oavsett om den ska vara klassisk, modern eller utmanande.

Laminat och kompaktlaminat

Det är den mest populära ytbeläggningen, eftersom den är robust, praktisk och lätt att hålla ren. Kantig, rundad, halvmåneformad, den finns i ett stort antl format, färger (20 fronter och mer än 70 olika ytor) och stil (träimitation, rostfritt, marmor eller betong).

 

 

 

För styrka, satsa på en bänkskiva i kompaktlaminat. Tack vare den nya tekniken, är kompaktlaminat bland marknadens mest motståndskraftiga. Även om den är tunn, är den helt vattentät.

Charmen med massivt trä

Trä lockar med sin värme och sin naturliga elegans. Det passar i alla stilar, även de modernaste. Förutom att materialet är mycket robust, är det även naturligt och hållbart.

Den opåverkbara naturstenen

En bänkskiva av granit, belgisk granit eller natursten, ger köket en touch av klass. Detta extremt hårda material står emot både värme och stötar och är nästan orepbart. Sten kan du ha under många år och den håller sig ofta elegant bara genom att torka med en svamp.

Extremt elegant med keramik

En bänkskiva i keramik, tillverkad av naturmaterial av yppersta klass, motstår repor, syror, korrosiva produkter och värme. Det här materialet ger köket en tidlös charm. Vi hjälper dig hitta en passande bänkskiva i naturmaterial i vårt stora utbud av tillverkare.

Bänkskivan 3D Xtra från Noblessa

Miljön för Noblessas serie bänkskivor Xtra, utmärker sig genom sin speciellt framträdande ytstruktur i 3D. Därigenom skapas en effekt av äkta natursten och den finns i vanlig granit, Terrazo eller grå skiffer. Bänkskivan med 38 mm tjocklek är sammansatt av flera lager och har en yta av komposit på 1,2 mm och ett annat lager på 9,4 mm som förstärker den allmänna stabiliteten. Den finns även i Slim Line-version i 16 mm tjocklek.