Belysningar

Noblessa kök badar i ljus. Utöver att ge en visuell komfort vid matlagning, bidrar belysningen även till att lyfta fram möblerna och skapa en stämningsfull miljö. Våra köksarkitekter behärskar belysningskonsten och inspirerar dig genom att föreslå lösningar anpassade till ditt kök.

Olika ljuskällor

Lampetter för att sprida ett mjukt sken, modern lyster eller hängande dekoration för att lyfta fram mathörnan, integrerad belysning i kökskomponenter som hyllor eller i lådor för att skapa ljusspel, LED-lister för att lyfta fram stänkskyddet eller lägga till en varm ton till bänkskivan.

Det finns tusen olika sätt att lysa upp köket. Hemligheten med en lyckad belysning? Öka antalet ljuskällor och variera styrkan. Tack vare våra köksarkitekter kan du skapa den atmosfär där du trivs bäst.

En effektiv och funktionell belysning

Köksbelysning är speciell. Den måste vara jämn för att inte missfärga livsmedlen. Den får inte ge skuggområden på bänkskivan. Strategiska platser som diskbänken, hällen, förvaringsskåpen bör alla ha en lite starkare belysning (500 lux)…

Oavsett om det är under överskåpen, integrerade i taket eller över en bar, är det bästa valet integrerade spottar.

Ett storslaget kök, en plats för välbefinnande

Inte för kall och inte för varm, belysningen i köket ska ha balans mellan funktionalitet, utseende och komfort.

Genom att balansera mellan skugga och ljus, ljusflödet och färgtemperaturen, är det möjligt att lyfta fram tex. hyllorna, vilket skapar en fräsch och uppfriskande atmosfär. Precis som en filmstjärna, blir ett kök med rätt belysning bara vackrare.