Diskbänkar och kranar

Mer än hälften av de uppgifter som utförs i köket sker runt diskbänken. Det är därför av största vikt att välja noga, precis som med blandare. Ditt måttbeställda kök förtjänar det bästa: premiumkvalitet, snygg finish och hållbarhet.

Vilken diskbänksmodell ska du välja?

Vattentäkten i ett kök är en viktig plats, eftersom det är i närheten av den du tillbringar mest tid.

Saknas det utrymme? En modell med en ho räcker, speciellt om du har en diskmaskin. Är familjen stor? Två hoar är att föredra. De kan ha samma storlek eller vara olika, med eller utan torkställ...Alla konfigurationer är möjliga och du väljer fritt efter önskemål.

Vilket material ska man välja?

Vad man måste ta hänsyn till är: motstånd mot repor, fläckar och stötar. Dessutom är det en fråga om smak och färg.

Rostfritt är perfekt för ett kök i modern stil. Fördelar: stark, hygienisk yta och korrosionsbeständig. Stengods (eller keramik) ger köket en elegant touch. Fördelar: slitstark, lätt att hålla ren och finns i flera färger. Komposit (eller harts) ger stor frihet när det gäller form och mycket estetiska färger. Fördelar: mycket hållbar och lätt att hålla ren.

 

 

 

Extra breda och/eller djupa hoar underlättar diskningen av stora grytor och ugnsplåtar. Skärbräda eller kromad korg, det finns ett stort urval tillbehör som passar till diskbänken för att underlätta ditt jobb i köket.

Hur ser den idealiska blandaren ut?

En diskbänksblandare används mer än 25 gånger per dag. Oavsett vilken typ av diskbänksblandare och stil du väljer, är det viktigt att du väljer den perfekta produkten för ditt Noblessa kök.

 

Handdusch: Med sitt löstagbara munstycke med lång slang har den visat sig vara mycket användbar för att fylla eller rengöra djupa kärl och underlättar sköljning av grönsaker och disk.

Svängbart munstycke: Ett fast munstycke är perfekt för små hoar och lätt att hålla rent. För stora hoar är det bättre att välja ett munstycke som går att svänga 90°, 180° eller 360°.

Kökskranens höjd: Väljs i förhållande till diskhons djup. Om diskhon inte är så djup, kan du föredra en kran med munstycket högt upp, som gör det lätt att diska dina kärl.