Diskmaskiner

Inbyggd? Antal kuvert? Typ av program? Många frågor styr valet av detta oumbärliga redskap för ett välutrustat kök. Noblessas köksarkitekter lyssnar på dina behov för att kunna ge det mest förnuftiga svaret.

Rätt storlek och antal kuvert

Måtten beror på antalet kuvert. Stora familjer prioriterar standardstorlek, 60 cm bredd för 12-17 kuvert. Alternativt kan en modell 45 cm bred och 80 cm hög räcka för 9-10 kuvert.

För par eller för de som bor i en mindre lägenhet, finns andra lösningar såsom små modeller 55 cm breda, 44 cm höga och 50 cm djupa som klarar 6 kuvert.

Intelligenta program

Jämfört med att diska för hand, kan en diskmaskin spara upp till 87 % vatten (90 liter) och spara upp till 70 timmar/år. De flesta modeller är utrustade med ekonomiprogram, program för icke full maskin eller automatiska program. Det senare anpassar vatten- och elförbrukningen exakt efter graden av nedsmutsning. Tillvalet differentierad starttid gör att tider med lågtaxa kan utnyttjas. En valfrihet som underlättar vardagen.

Inbyggd eller fristående?

Diskmaskinen kan monteras direkt. Men i moderna köksinredningar, är den ofta osynlig, integrerad, med en front som matchar ditt kök.

Det andra alternativet har två lösningar: enkel integrering, där endast reglagepanelen är synlig eller helt integrerad, där reglagen sitter upptill på luckan.

Korgar och lådor i moduler

Inställningsbara korgar på höjden, hopfällbara hållare, glashållare, besticklåda osv. Med modulkorgar vinner man utrymme och fyller maskinen optimalt varje gång.

Tysta maskiner för öppen planlösning

För kök med öppen planlösning mot tex. vardagsrummet eller för att köra diskprogram på natten, är det viktigt att välja en tyst maskin, d.v.s. en maskin som på energideklarationen uppvisar under 42 dB. Hos Noblessa hittar du modeller med så låg bullernivå som 38 dB.