Fläktar

Fläktens uppgift är att suga ut rök, lukt och lysa upp tillagningsytan. Den är både praktisk och snygg dessutom diskret både när det gäller ljud och utseende så att den smälter in naturligt i köket. Det finns mycket att välja på i vårt breda och varierade utbud för att du ska bli nöjd med ditt val.

En kontrollerad installation

För att vara effektiv, ska fläkten monteras minst 65 cm ovanför hällen, om den är elektrisk och 70/75 cm om det är en gasspis. Monteringen kräver vissa specialarbeten, som t.ex. för en frihängande fläkt över en köksö. Noblessas köksarkitekter ger dig de bästa tekniska tipsen och garanterar en säker montering av din fläkt.

Återcirkulation eller utsug: inspirerande val

Det finns två typer av fläktar: återcirkulation eller utsug. Vid återcirkulation renar fläkten luften från fett och lukt och återför den till köket. Den här tekniken kräver fett- och kolfilter för lukter och de måste bytas olika regelbundet beroende på modell.

 

 

 

En utsugsfläkt suger ut luften direkt ur huset. Det är den bästa lösningen, som kräver minst underhåll. Men den kräver att det finns en direkt ventilation i köket på vilken ett evakueringsrör kan anslutas.

Man måste även räkna med de tekniska begränsningarna som kökets storlek, typ av bostad och möjigheten att skapa ett utsug.

Våra dekorativa fläktar: en design som får dig att kippa efter andan

En fläkt måste klara tre utmaningar: bra utsugning, låg ljudnivå och visuellt smälta in i ditt kök.

Eftersom den tar upp en viss plats i köket, måste den vara snygg och under senare år har designen utvecklats så att det nu finns otaliga varianter att välja bland. Fläkten kan vara vägghängd eller hänga i tak eller integreras i ett skåp, i bänkskivan eller hällen för en mer diskret placering.