Kylskåp

Ett idealiskt kylskåp måste anpassas efter familjens storlek, konsumtionsvanor och kökets design. Enkelkyl, kombinerad kyl/frys eller en modell med vattendispenser i dörren, låt Noblessas köksarkitekter rådgöra dig för det bästa valet.

En stil som harmonierar med ditt kök

När det gäller design, är allt tillåtet idag. Retromodet har tex. tillfört marknaden kylskåp med rundad front och starka färger. Rostfritt är ett säkert kort, alltid raffinerat och elegant. Vårt urval av premiumprodukter är brett och på Noblessa kan vi erbjuda integrerade lösningar som gör denna oumbärliga maskinen osynlig.

Mått efter kökets storlek

Familjens storlek påverkar valet av kylskåp. Till detta kommer familjens konsumtionsvanor. Om du handlar färskvaror varje dag har du mindre behov av förvaringsplats för t.ex. frysvaror.

Upplysningsvis, rekommenderar vi, oavsett om du lever ensam, tillsammans med någon annan eller i familj, att välja kylskåp utifrån följande:

• Upp till 250 liter för en ensam person

• Mellan 250 och 330 liter för 2 till 3 personer

• Över 330 liter för 4 personer eller fler

Låg energiförbrukning för naturens skull

Visst är kylskåpets viktigaste uppgift att bevara livsmedlen fräscha. Men miljöaspekten måste också tas med i beräkningen.

Även om energiförbrukningen för kyl/frysar har sänkts med 50 % sedan 1995 går det att minska den ytterligare för att bevara vår jord genom att välja en modell i klassen A++/A+++. Fr.o.m. 1 juli 2012 finns bara skåp med högre klassning än A på marknaden.