Spishällar

De kan drivas med gas, induktion, glaskeramik eller en blandning. För att kunna hitta den idealiska spishällen för dig - den som går rakt in i hjärtat vill våra köksarkitekter veta vem du är i köket.

Idealisk placering

Räkna med en större fläkt än spishällen för maximal utsugning. Montera en redskapslåda i närheten och en annan för kastruller precis under spishällen. När du påbörjat utformningen av ditt färdigmonterade kök, får du alla nödvändiga tips av våra köksarkitekter för att underlätta ditt arbete i köket.

Induktions- och keramikhällar

Med en induktionshäll får du en exakt, snabb och ekonomisk tillagning, som dessutom är säker. Den kräver mindre energi än gas, har ett överhettningsskydd mot torrkokning och lås för reglagen.

 

 

 

En keramikhäll är idealisk om du vill ha så enkelt underhåll och användning man kan få. Det finns två olika typer av hällar: strålningsplattor, som värmer genom strålning och halogenhällar, som har större effekt och där ett halogenrör alstrar värmen.

När du bestämt dig för vilken teknik du vill ha så är det dags att bestämma hällens mått (60, 70, 90 cm) eller antalet värmezoner (2, 3, 4 eller 5). Även där är det ert behov som får avgöra valet.

Gas och mixade hällar

För traditionella och typiska matlagningsentusiaster gäller bara gashällar. Trumfkort: bättre kontroll av tillagningen via den direktstyrda lågan. När det gäller mixade hällar utgör de en kompromiss. De kombinerar olika ytor och tillagningssätt: gas och el. Du kan välja vilken lösning som passar bäst för det du ska tillaga.

Rostfritt och inbyggnad är mycket trendigt

När det gäller det estetiska så är rostfritt och inbyggnadsmodeller modernt. Det gäller att minska bredden ovanför bänkskivan optimalt så att plattorna smälter in i miljön på ett raffinerat sätt. Den här stilen är möjlig med bänkskivor i naturmaterial, men även med bänkskivor i serien Xtra med 38 mm bredd.