Stänkskydd

Det finns inget som kompletterar köket som ett stänkskydd. Eftersom det sitter mellan bänkskivan och överskåpen, ska den vara både ett skydd för väggen och dekorativ plus en förvaringsplats för dina redskap och din disk. Standard eller måttbeställd? Motiv i ton i ton eller kontrast? Noblessas köksarkitekter hjälper dig fatta ett genomtänkt beslut.

Det skyddar väggen

Stänkskyddet har inte enbart en estetisk funktion. Den skyddar även väggen mot stänk och fettavlagringar. Oavsett om de är av glas, rostfritt, komposit, harts eller annat material är de vattentäta och hindrar vatten- och fettfläckar från att tränga in i väggmaterialet.

 

 

 

Som den slutliga touchen i köket, är stänkskyddet ett dekorativt trumfkort. Den kan förlänga bänkskivan genom att gå ton i ton med den eller sticka ut genom att kontrastera för att ge köket karaktär.

Det optimerar förvaringen

Den flexibla väggbeklädnaden kan utrustas med magnetskenor för kryddburkar, knivar eller andra tillbehör av aluminium. På så vis finns allt inom räckhåll. En annan möjlighet för att förenkla förvaringen: en väggskena på stänkskyddet, där man kan hänga köksredskap. Det finns ett stort antal fiffiga lösningar.

Dekorativa hyllor blir en bonus

Med hyllor kan man få ännu mera förvaringsutrymme. De kan bli en extra dekoration som gör köket elegant. Precis som de som badar i ljus: i glas med LED eller neon och omgivna av en elegant skena av aluminium. Funktionella och estetiska, är hyllorna pricken över i för ett personligt kök.