Hemma hos

Anna Ingesdotter


Hemma hos

Anna Ingesdotter

För lite förvaring och tråkig vit och blek inredning med steril känsla gjorde Anna lysten på att hitta något nytt mer personligt.

 

Före

Anna är 55 år och egen företagare från Malmö som bestämde sig för att totalrenovera sin 1:a på 
54 kvadrat på Vimpelgatan 7 i Västra Hamnen.

 

Hon åkte upp till Norrköping till Noblessabutiken och blev guidad av deras köksexpert Lisa. De vandrade genom den fantastiska köks- och badrumsutställnigen. Med sig hade Anna en planritning med de mest funktionella behoven men inte så många idéer kring det visuella.

 

– Den vill jag ha! sa Anna när hon fick se och känna på den mattsvarta Divine-luckan.

 

Lisa guidade kring olika val och några dagar senare fick Anna den första ritningen på köket och även en fast bokhylla i den andra delen av lägenheten som gick i samma material som köket.

 

Anna är helt oerfaren av köksrenovering och därför valde hon att anlita experter på allt.

 

– Men jag lärde mig massor under tiden och känner i dag att det var riktigt kul. Älskar mitt annorlunda kök/vardagsrum.

 

 

Efter

Upplevelsen är mycket personlig och färgstark. Kontrasterna är märkbara och skapar en spänning som gör köket mer som en umgängesdel och naturlig del av vardagsrummet.

 

Det färgmålade taket i Burnt Ochre skiftar i intensitet beroende på ljusinsläpp från fönster och belysning. Taket kan upplevas både starkt orange och som ett skimmer av beige.

Före

Planeringen av förvaringshandlaren om vad som används i vardagen längre ner och det som är mer sällan uppe i takskåpen. Den användarvänliga bänkskivan med vulkankänsla i komposit gör det enkelt att laga mat då den tål det mesta. Här finns plats både för vänner och att laga mat tillsammans eller bara ta en AW-drink efter jobbet.

 

 

Efter

Tips från Anna

- Ta in proffs tidigt för att undvika tekniska misstag.

- Var noga med att tidigt koppla in din förening, elektriker, Tv/internetleverantör, bank, vvs, ev larmföretag och kolla upp parkeringsmöjligheter för alla hantverkare.

- Låt renoveringen ta tid och stressa inte. Gör en generös tidplan.

- Magasinera allt i god tid före renoveringsstart.
- Var beredd på att det kan uppstå utmaningar som du inte räknat med. 
- Ha en budget för kostnader du absolut inte räknat med som ex extra dragning av el eller annat.