Global Vibes

Worldwide - Noblessa i Prag


Global Vibes - Local Service

Worldwide - Noblessa i Prag

Den som besöker Prag i Tjeckien för att hitta nya vibes blir inte besviken. Det är den perfekta  kombinationen av trendigt, artistiskt och historiskt. Modernt möter klassiskt. Även Noblessa finns representerat med en butik i huvudstaden och tillför det nya moderna och naturliga i den gamla kulturhistoriska arkitekturen.

 

De vanligaste av Noblessa kök i Tjeckien är Divine, Scala och Shape. I Tjeckien är det viktigt att ta vara på det gamla och anpassa inredredningen både visuellt och funktionellt till de förutsättningar som råder. Samtidigt tillföra det moderna och hållbara för att skapa en behaglig stämning. Inbjuda till avkoppling och reflektion. Olika material i samma färgspel kontrasterar med sina texturer i stället för att skapa liv med mycket färg. Varje element samverkar för att skapa en harmonisk helhet.


 

Det moderna möter det kulturella

Prag upplevs ofta som oväntat kreativt och spännande. Loft, trappor och skrymslen. Nischat och personligt. Men i de nya hemmen sker ofta en vacker fusion av historisk charm och moderna element. Jordnära toner som kompletterar de historiska omgivningarna. Moderna köksapparater och bekvämligheter tillsammans med klassiska detaljer inspirerade av tjeckiskt hantverk med organisk känsla som ger karaktär till rummet.

Att inreda med tjeckisk harmoni och helhet

  1. Naturliga färger med jordnära toner – mjuka bruna, gröna och beige nyanser.
  2. Material som exempelvis återvunnet trä, sten, keramik, bomull, linne och andra textilier för att få en autentisk miljö.
  3. Texturer är viktiga för att addera dimension och intresse till rummet.
  4. Gröna växter ger en fräsch och livlig touch.
  5. Maximera naturligt ljus och låt solljuset strömma in i rummet och komplettera med mjuk och dimbar belysning.

 

Se våra Prag-inspirerade kök här:

Shape stengrå

Scala Bergamo ek

Scala Divine sand